[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

DIASPORA

Diaspora shqiptare e indinjuar me Ofendime dhe paragjykimet e Valon Syles!

Shkruan Asllan Dibrani Banaliteti ofendimet dhe fyerjet paragjykuese nda emigranteve ne perëndim e alarmoj publikun dhe “Diasporën Shqiptare” me opinionin e tij gazetari Valon Syla me deklarata tejet skandaloze kundër “Diasporën Shqiptare” shpirtin e “Kombi Shqiptar”!!! Gjuha me te cilën përdor hasi në rezistencë të fortë nga disa opinionistë, por shkoj edhe aq larg sa qe u sulmu edhe ne vend publik,me çka nuk mjafton ,por ndaj tij duhet të mëren masa të rrepta, duke e dënuar sipas procedurave dhe kodeve aktuale të ligjve në Kosovë! -Secili e din për rolin dhe kontributin të cilin mërgata e ka dhënë dhe vazhdon ta japi si para luftës, gjatë saj gjithashtu edhe në ditët e sotme. Kontributit i mërgatës është burim i rëndësishëm i mbijetesës dhe zhvillimit ekonomik në Kosovë. Gjuha te cilën ka ofenduar , dhe përdorur është një fyerje për neve citojmë më poshtë deklaratën e tij.Postimi i plotë: “I lus gërrnaçat që në këtë turrë mi ndreq dhëmbët hatri jonë këtu. Me na ndreq edhe ekonominë tu i ndreq dhëmbët e juaj. Kqyrni ndreqnu edhe thonjtë, feniratnu, edhe poliratni kerret. -Hani edhe naj qebap, naj redbull, kush e blen një kofe me akull me vodkë 1L edhe ma mirë… Se ma lirë është. Se a për neve pe bleni? Ne në Gjermani e Zvicër s’ja u qet. Fleni si sardina në konzervë midis Evropës. Për ata mos na teshni”. Valon Syla ka vite me radhë që diasporën shqiptare i quan e fyen e shan dhe e poshtron me fjalorin ma banal .Pas këtyre deklaratave të Sylës, kanë vërshuar reagimet. Nga “Diaspora Shqiptare” pritet që të ngritin padi ndaj tij. Fillimisht shihet përgatitja e tij se nga është i frymëzuar dhe satelit i kujt është . Po edhe sa gabimet i ka bërë në përpilimin e një teksti me disa rreshta ,Gazetar vërtet gjë e pa imagjinueshme!? -Nga Diaspora këto ditë u pëshpërit shumë për këtë matrapaz nga qe “Diaspora…