Ekskluzive

Opinione

Showbiz

Sport

Shëndeti

Diaspora

Shqiptaro-amerikani Ramiz Tafilaj, ligjërues në Konferencën e rektorëve të Universiteteve të  Amerikës Veriore 

   Në konferencën e rregullt të Universiteteve të Amerikës Veriore, është debatuar për të ardhmen e  arsimit, ku njëri nga ligjëruesit ishte edhe shqiptaro-amerikani, Ramiz Tafilaj, si njëri ndër  kontributit më të mëdhenj të përkrahjes së studentëve për shkollim, jashtë dhe brenda Amerikës.  Në këtë Konferencë, Tafilaj ka treguar sesi një familje e varfër në fëmijëri, ka arritur të shkollon  gjithë familjarët e tij, e më pas të ndihmoi edhe dhjetëra apo qindra të tjerë, për ngritjen  profesionaletëtyre. Fjala e Ramiz Tafilaj, drejtuar rektorëve të më shumë se 35 universiteteve dhe studentëve të cilët  i përcollën ligjërimet e kësaj konference me platformën online.  “Çfarë kënaqësi të jem në mesin e kaq shumë shkollarëve!  Gjersa po qëndroj këtu para jush sot, e kam parasysh se sa krenar do ishte babai im, të më shihte  mua duke ndarë me ju mendimet mbi rëndësinë e arsimimit.   Kjo është një prej atyre bisedave që për një djalosh të ri që po rritej në një fshat të vogël në  Kosovë, dukej përtej çdo imagjinate e ëndrre. Përtej një oqeani dhe mijëra kilometrave larg, në  një vend me kaq shumë mundësi të paimagjinueshme.  ...

Kulturë