.
×

Tag Archives: Gëzim Muçolli

Gëzim Muçolli : Mos e preni tortën e Kosovës

  I ftoj të gjithë miqtë e mi brenda trojeve etnike gjithëshqiptare po në veçanti shoqërinë time në diasporë (anëtarë dhe kryesi të shoqatave kulturore dhe patriotike shqiptare) që ta lexojnë këtë postim me vëmendje dhe pa hatërngelje. Jemi dëshmitarë se sot prodhimet e kuzhinës e sidomos ëmbëlsirat (tortat) e ditëlindjeve punohen me shije dhe përmbushin dëshirat e të gjithëve me imazhet mbi tortë që personalizojnë individin apo festën e caktuar. Është bërë modë që në festën e Pavarsisë së Republikës së Kosovës , momenti kulmor i festës të celebrohet me prerjen e tortës së madhe që zakonisht në shumë raste ëmbëltoret e punojnë me imazhin e flamurit shtetëror të Kosovës. E dihet mirë se flamuri shtetëror…