Etiketë: aksidente

Alarmante: Për 5 muaj të këtij viti, në 37 aksidente fatale humbën jetën 42 persona!

Botapress, 7 Qershor- Policia e Kosovës bazuar në detyrat dhe autorizimet e saj ligjore dhe kushtetuese është e  përkushtuar në mbajtjen e rendit, garantimin e sigurisë publike si dhe menaxhimin dhe  kontrollin e trafikut rrugor nëpër të gjitha rrugët e vendit.    Një prej objektivave parësore për Policinë e Kosovës është edhe ofrimin i sigurisë rrugore  për pjesëmarrësit në trafik dhe parandalimi i aksidenteve, andaj sipas planifikimeve  operacionale, parashihen aktivitete të shtuara me qëllim që të parandalohen aksidentet dhe të  rritet siguria në trafik.     Për periudhën kohore janar-maj 2021, kanë ndodhur 37 aksidente fatale dhe kanë humbur  jetën 42 persona, andaj Policia e Kosovës do të vazhdoj të rris prezencës policore në trafik  si dhe ndërmarrjen e masave ndëshkuese ndaj të gjithë kundërvajtësve, ku vetëm gjatë 24  orëve të fundit të së dielës, janë shqiptuar 1.184 gjoba, përderisa për periudhën pesë  mujore ka shqiptuar 167.304 gjoba.     Veç aktiviteteve policore në këtë aspekt, Policia e Kosovës në vazhdimësi APELON te të  gjithë pjesëmarrësit në trafik që të respektojnë rregullat dhe shenjat e trafikut rrugor si dhe  ...