Pamje të Kanadasë nga shkatërrimi që i shkaktoi stuhia Fiona

Trupat kanadeze janë dërguar për të ndihmuar qytetarët kanadezë të rimëkëmben nga shkatërrimi që i shkaktoi stuhia Fiona vendit.

Ministrja e mbrojtjes, Anita Anand, tha të shtunën se trupat do të ndihmojnë në heqjen e pemëve të rrëzuara dhe mbeturinave të tjera, të rivendosin lidhjet e transportit dhe të bëjnë çdo gjë tjetër që kërkohet për aq kohë sa duhet.

Stuhia Fiona rrëmbeu shtëpi që nuk gjendeshin më fare e la pa energji elektrike të gjitha provincat e Atlantikut. Pasi u ngjit në veri nga Karaibet si një uragan, Fiona doli në breg para agimit të së shtunës si një ciklon posttropikal, duke goditur pjesë të Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland dhe Quebec me erëra të forta, shira të dendur dhe valë të mëdha.

Derisa, është raportuar për të paktën pesë vdekje në Karaibe, por nuk ka asnjë konfirmim për ndonjë vdekje apo lëndim serioz në Kanada, përveç një gruaje e cila ishte zhdukur, transmeton Insajderi.

ngjashme