[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Vdes 2 vjeçari nga virusi i gripit stinor AMinistria e Shëndetësisë në Shqipëri ka bërë me dije se një dy-vjeçar ka humbur jetën mëngjesit e sotëm, për shkak ishte i prekur nga virusi i gripit stinor A.

Ministria ka njoftuar se pacienti B. Z, i datëlindjes 6 maj 2014, lindur në Shënkoll, Lezhë, i vaksinuar rregullisht, ka patur prej një jave klinikë me temperaturë, ethe, kollë.

Pasi është paraqitur disa herë në urgjencën e spitalit Lezhë, më 14 janar shtrohet në spitalin e Lezhës me diagnozën “Infeksion viral me insufiçiencë respiratore”, ku edhe pas trajtimit spitalor gjendja mbetet e njëjtë, raporton KP.

Një ditë më pas transferohet në Tiranë dhe shtrohet në Reanimacionin e Shërbimit të Pediatrisë në QSUT, ku ka patur edhe shenja të tjera klinike si, mosreagim ndaj dhimbjes, hipotoni muskulare, gjendje prekome, vështirësi në frymëmarrje dhe frymëmarrje të zhurmshme. Pacienti është konfirmuar me diagnozën: “Encephalomielit”.

“Gjatë të njëjtës javë, familjarët me të cilët jeton, kanë kaluar sëmundje respiratore të ngjashme me gripin.Mostrat e marra për ekzaminim nga ISHP-ja konfirmojnë që pacienti ishte i prekur nga virusi i gripit stinor A. Edhe pas trajtimit në Reanimacionin e Shërbimit të Pediatrisë në QSUT, pacienti ndërron jetë në orët e para të mëngjesit të sotëm”, thuhet në njoftimin zyrtar.

Ky është rasti i pestë i konfirmuar, pas dy rasteve të raportuara nga Ministria Shëndetësisë për persona që kanë ndërruar jetë, të cilët, përveç sëmundjeve të tjera, kanë rezultuar të prekur edhe nga virusi i gripit të stinës.