[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Tronditet opinioni në Beograd, shkak Kosova (Foto)Edhe një libër i ri në Serbi ka tronditur opinionin atje. Bëhet fjalë për librin për fëmijë “Atlasi im i parë me letër ngjitëse” (Moj prvi atlas sa nalepnicama), i cili në hartën e Evropës e paraqet Kosovën si shtet, ashtu siç është.

Por, duket se edhe pas gati nëntë vjet të pavarësisë së Kosovës, shoqëria dhe mediat në Serbi nuk dëshirojnë ta shohin realitetin, prandaj tronditën me këso hartash.

“Në hartën e botës të botuar, kufijtë e Kosovës janë shënuar në të njëjtën mënyrë sikurse kufijtë e shteteve tjera”, shkruan Blic e Beogradit.