[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Tensionohet situata: Erdogan i shkruan SMS Nikoliqit dhe Vuçiqit për KosovënPresidenti i Turqisë, Rexhep Tayp Erdogan, sa herë që pyetet rreth çështjes së Ballkanit, ai tregon një mbështetje të fortë për shqiptarët.

Në një takim me gzetarët turq, thuhet se Erdogan kur është pyetur për tensionet Kosovë – Serbi, ka thënë se nëse Serbia e sulmon Kosovën, është në luftë edhe me Turqinë.

Sa u përket shqiptarëve, Erdogan nuk përdorë fjalorë diplomatik, por atë vëllazëror, ku pas vizitave në Kosovë, po ashtu edhe në Shqipëri, shqiptarët i quan vazhdimisht vëllezër.
Madje sipas kësaj, Erdogan thuhet ti ketë paralajmëruar edhe Nikoliqin dhe Vuqicin këta të fundit udhëheqës të Serbisë.