[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Studentët serbë në Mitrovicë ankohen për lirinë e lëvizjes 

Kryetari i Lidhjes së Studentëve të Serbisë, Millan Saviq, ka thënë për RTS se studentët në Universitetin e Prishtinës i mundojnë problemet e njëjta si kolegët e tjerë.

Problemi i vetëm është liria e lëvizjes, sepse ne jemi të kufizuar në pjesën veriore të qytetit dhe në veri të Kosovës, thotë Saviq.

 

Në Mitrovicë është shënuar Dita e studentëve të Universitetit të Prishtinës me seli në Mitrovicë.

 

Milani Saviq, i ftuar në RTS, tha se “jeta dhe puna e studentëve të Universitetit të Prishtinës me seli në Mitrovicë nuk është e ndryshme nga jeta dhe kolegët e punës në universitetet e tjera në Serbi”.

 

“Universiteti punon sipas kurrikulave të Republikës së Serbisë. Sot ne festojmë ditën tonë, e cila është zakonisht me 23 prill dhe ne kemi marrë urime prej instancave të shumta të Republikës së Serbisë”, thotë Saviq.

 

Ai shton se “derisa punohet me programet e Republikës së Serbisë, do të ketë studentë në Universitet dhe për këtë arsye edhe serbë në Kosovë dhe Metohi”.