[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Shkencëtarët: Jeta me të vërtetë ju kalon para syve në çastet e vdekjesPretendimi se njeriu para vdekjes e sheh jetën t’i kalojë para syve, ka fituar edhe mbështetjen shkencore.

Kërkimet në Universitetin Hadassah në Jerusalem thonë se ky fenomen, ose të paktën i tillë i ngjashëm, është shumë i zakonshëm, transmeton lajmi.

Ky fenomen quhet LRE dhe nuk duket sikur në filmat e Hollivudit dhe imazhet në të cilat i shihni njerëzit duke vdekur dhe nuk dëgjojnë kronologjikisht.

Ky është një “bombardim” i trurit, në të cilin ngarkohen një seri kujtimesh emocionale, në formë të shtrembëruar.

Hulumtuesit kanë analizuar shtatë raste rprej të cilave kanë parë diçka të përbashkët, ndjenja dhe emocione që i shihni nga një tjetër perspektivë.

Shkencëtarët thonë se do të vazhdojnë të hulumtojnë për këtë fenomen, si dhe besojnë se në tru shkaktohet kjo gjë për shkak të furnizimit rtë vogël të oksigjenit.