[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Rritet për 25% numri i pacientëve të sëmurë nga organet e frymëmarrjes, shkaktar ndotja e ajritNdërkohë që Ministria e Mjedisit dhe Komuna e Prishtinës ia hedhin përgjegjësinë për ndotjen e ajrit njëra-tjetrës, statistikat flasin për rritje të numrit të të prekurve nga sëmundjet e frymëmarrjes

Për 25 për qind është rritur numri i pacientëve të sëmurë nga sëmundjet e organeve të frymëmarrjes dhe mushkërive në vitin e kaluar, krahasuar me një vit më parë, e të cilët janë hospitalizuar në Klinikën e Pulmologjisë.

“Njëri ndër shkaktarët e rritjes së këtij numri të të sëmurëve, dhe përkeqësimit të simptomave tek pacientët kronikë, patjetër që është edhe ajri i ndotur”, ka thënë drejtoresha e kësaj Klinike, Ilirjana Raça – Bunjaku.