[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ramiz Lushaj: Ag’ e dritë je, o Dritëro!Ramiz LUSHAJ.

AG’ E DRITË JE, O DRITËRO!

Ky mbiemni yt – Ag
Je emni ynë- Dritëro
U thinje djalosh i kohës,
Vepra jote po ujëvaro…

Si Prespa e lindon Ohrin
Dhe Ohri jep lumin Drin
Pena jote, Dritëro Agolli
Lundro mbi Letërsinë.

I mblodha gurrat e fjalëve,
M’u hepuan sa një liqen
Dhe i ndeze turbinat, o devolli,
Si rreze drite për këtë vend.

Kaq i bardhë kreshton
O vargmal i vendit tim
Bardhësia e shpirtit tënd
Na hulmon tok me poezinë.

Në Qiellin e Letërsisë
O djalosh: lundro, fluturo.
Herë si mal, herë si liqen,
Ag e dritë, je o Dritëro!

Dibër e Madhe, 3 mars 2013