[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Presidenti Thaçi i zhgënjyer me propagandën serbe kundër KosovësPresidenti i Republikes se Kosoves Hashim Thaçi ka shprehur zghenjimin e tij me propaganden e Serbise ndaj Kosoves e cila po behet kryesisht per te futur frike e pasiguri ne veri te vendit. Thaçi ka ftuar Bashkimin Evropian   dhe NATOon    duhet   t’ia  tërheqin    vërejtjen  Serbisë që   përmbahet   nga skenari për  nxitur një konflikt  ri  Kosovë dhe rajon
Kjo eshte deklarata për media e Presidentit të Republikës së Kosovës 
 
Jam i zhgënjyer dhe i shqetësuar me fushatën propagandistike  stilin e vjetër  Serbisë, 
e cila vazhdon  ndjell frikë dhe urrejtje ndëretnike tek komuniteti serb  jeton  pjesën 
veriore  Kosovës. 
 Kjo propagandë e orkestruar nga Serbia synon frikësimin e qytetarëve  Kosovës  jetojnë 
 veri  vendit dhe pengimin e procesit  integrimit  plotë  tyre  institucionet e 
Republikës  Kosovës. 
Përgjatë gjithë historisë  deritashme, shteti i Serbisë e ka manipuluar dhe viktimizuar
 për qëllime  veta politike komunitetin serb  jeton  Kosovë. Pasojat e një qasje  tillë 
destruktive janë evidente edhe sot. 
Prandaj, përsëri e ftoj Serbinë   heq dorë nga praktikat e tilla  cilat nuk i shërbejnë 
 asnjë formë procesit  pajtimit dhe normalizimit  marrëdhënieve ndërmjet Kosovës 
dhe Serbisë. 
Me këtë rast, dua ta siguroj komunitetin serb  jeton  Kosovë se asnjë e keqe kurrë nuk 
do t’iu ndodhë atyre nga ana e institucioneve  sigurisë  Republikës   Kosovës, 
 cilat janë demokratike dhe mbrojnë jetën e  gjithë qytetarëve kudo  janë, pavarësisht 
përkatësisë  tyre etnike. 
 Bashkimi Evropian dhe NATO-ja duhet t’ia tërheqin vërejtjen 
Serbisë   përmbahet nga skenari për  nxitur një konflikt  ri  Kosovë dhe rajon. 
 Kosova dhe i gjithë rajoni ynë kanë nevojë vetëm për rritje  bashkëpunimit rajonal, 
fqinjësisë  mirë dhe përshpejtimit  procesit  integrimit  BE dhe NATO, si kusht 
kryesor për paqen dhe sigurinë afatgjate.