[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Postimi i parë në ueb-faqen e Shtëpisë së Bardhë është tmerruesPostimi i parë i Donald Trump në ueb-faqen e Shtëpisë së Bardhë sugjeron shkatërrimin e strategjisë së SHBA-së për të trajtuar ndryshimet klimatike.

Pasi Presidenti Trump mori faqen, ai postoi gjashtë “çështje” në faqen kryesore të saj. I pari prej tyre është “Plani i Parë i Amerikës për Energji”.

Propozimi i parë në këtë dokument sugjeron “shpëtimin” nga rregullat e ngarkuara në industrinë e energjisë. Kjo përfshin shpëtimin edhe nga “politikat e dëmshme dhe të panevojshme të tilla si Plani i Veprimit Klimatik”.

Presidenti Trump nuk sugjeron ndonjë zëvendësim për ndonjërën prej këtyre rregulloreve, dhe vazhdon të sugjerojë se shpëtimi nga ato do të kursejë para dhe do ta mbajë Amerikën të sigurt, transmeton Gazeta Express.

Plani i Veprimit Klimatik ishte një legjislacion historik i prezantuar nga Barak Obama në qershor të vitit 2013. Ai shërbeu si një “plan kombëtar” për trajtimin e ndryshimeve klimatike, thuhet sipas qeverisë.