[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Portreti një luftëtari, Bajram Arifi Komandant Bala 

Duke parë kohëve të fundit që është nxer situate politike në mes të Kosovës dhe Sërbis profiterat që manipuluan më statusin e veteranit të luftës, dallohen shumë leht.

Po si u deklaruan serbët, Presidenti Tomisllav Nikoliq dhe Kryminstri Vuçiq që forcat e tyre do të marshojnë në Kosovë qenefat të ashtëquajturit vetran lufte që s’kan qenë fare në luftë kanë dorzuar menjëherë kartelat e tyre nëpër shoqata 10.135 vet që kishin marrë kartelat e vetranit. Besoi që së shpejti të gjithë qenefaxhit kan me i  dorzuar kartelat e vetranit që s’kan qenë në luftë. Kan me mbet vetem veteranët e vërtet. Unë dëshmoj që jamë vetran e invalid lufte. Po që se kërkohet nga ne për ti dalë në ndimë atdheut, do të ju përgjigjem me krenari. Së shpejti do të dalin të gjithë ata që luftën e kan parë vetem nëpër mes ekranit televeziv. Do të mbeten vetrant e vërtet. Dhe të gjitha marrinat që kan bërë në emër të UCK-së janë vet këta profitert e luftës, që janë munduar me shpirt të i cesin imazhe të keq luftës së lavdishme të UCK-së,UCPMB- së, e UCK-së Kombëtare. Këtë e them me plot përgjegjësi Bajram Arifi Komandant Bala invalid lufte.