[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Përfundimtare: Ky është numri i deputetëve që morën partitëBotapress 3 Mars – Matematicianti dhe analisti politik, Bleron Baraliu pas rezultateve të votave me postë ka treguar se nga sa ulëse do të marrin secila parti në Kuvendin e Kosovës.

Vetëvendosje do ketë 58 deputetë, PDK 19, LDK 15, AAK 8, pakicat jo serbe 10 dhe ato serbe 10 të tjera.

Nga kalkulimet, partia fituese, VV ka marrur 49.9% të votave.