[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Për shkak të mungesës, pediatërit në Prishtinë zëvendësohen me mjek familjarëNë dy vitet e fundit numri i pediatërve në qendrat e mjekësisë familjare në Prishtinë është zvogëluar.

 
E krejt kjo për arsyen se edhe ata pak pediatër që ishin në këto qendra janë pensionuar.

Mungesën e tyre në disa prej qendrave familjare e ka pranuar edhe drejtori i Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Arben Vitia.

Ai tha se ligji për shëndetësi, kujdesin parësor shëndetësor e bazon në konceptin e mjekësisë familjare.

Mirëpo që ky ligj ua ndalon që të bëjnë pranimin e specialistëve, dhe si pasojë mungesa e pediatërve zëvendësohet vetëm me mjekë familjarë.