[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Pas 2 ditësh një asteroid do vijë drejt TokësMë 25 janar, pikërisht pas dy ditësh, një asteroid me diametër 10 metra do të kalojë pranë tokës në një distancë prej 268 000 km.

Një distancë që mund të duket e jashtëzakonshme por që sipas astronautëve nuk është, pasi në fakt korrespondon me vetëm 70% të distancës Tokë-Hënë. Asteroidi  i quajtur 2017BX, bën pjesë në grupin e 1.761 objekteve potencialisht të rrezikshme për planetin tonë, në listën e përditësuar të 23 janarit 2017.

Nëse një objekt i kësaj madhësie mund të shkaktojë dëme të mëdha në qoftë se hyn në atmosferën e tokës dhe shpërthen pranë një qyteti.

Objekte të rrezikshme për planetin tonë kalojnë pothuajse çdo ditë në afërsi të Tokës.