“Nëse kanë vendosur t’i japin fund blerjes së naftës tonë, le ta bëjnë”- Lavrov i prerë: Nuk u takuam për armëpushim..

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov, në një konferencë për mediat deklaroi se takimi me ministrin e Jashtëm të Ukrainës nuk u zhvilluar për amërpushimin.

Ai shtoi se Rusia i ka bërë të qarta qëndrimet e saj dhe nuk do të tërhiqet.Armëpushimi pa progres?

Lavrov: Ne erdhëm këtu jo për të zëvendësuar negociatat e krijuara nga Putin dhe presidenti Bjellorus, atje diskutohen të gjitha çështjet praktike. E kemi paralajmëruar homologun tonë ukrainas se këtu nuk do të ketë zgjidhje, pala ukrainase kërkon të zëvendësojë duke krijuar formate të tjera, nuk jam i surprizuar se Kuleba deklaroi se nuk ka zgjidhje për armëpushim, sepse nuk erdhëm për këtë këtu.

SHBA ka ndaluar importin e naftës dhe gazit, si po reagon Rusia ndaj sanksioneve?

Lavrov: E thashë se këtë problem do ta zgjidhim në mënyrë që të mos varemi më kurrë nga partnerët perëndimorë. Nuk do të kemi një xhaxhasem për të vendosur për ne, pra fola edhe për sanksionet kjo është diçka që do ta lëmë në ndërgjegjen e kolegëve perëndimorë. Kujtojmë se Ukraina vidhte gazin tonë , ne dërgonim gaz në Europë sipas angazhimeve që kishim ndërmarrë. Nëse kanë vendosur t’i japin fund blerjes së naftës tonë , kemi deklaruar se nuk do të detyrojmë njeri të blejnë gazin tonë. Nëse duan të zëvendësojnë shumë mirë, ne do të vijojmë me tregje të tjera.

ngjashme