[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Në Viti u shpallën laureatët e vitit 2016 në sport-Urata Rama u shpall “Sportiste e vitit 2016” 
Edhe pse paksa me vonesë kohore  edhe këtë vit  komuna e 
vitisë përkatëisht drejtoria për Kulturë ,Rini dhe sport ka  
shpallur më të dalluarit   fushën artistike e sportive për vitin 
2016. Në Viti është mbajtur  mbrëmë  një ceremoni solemne ku 
janë ndarë mirënjohje e falënderimepor edhe çmimet për ata 
 treguan rezultate  kënaqshme përgjatë vitit  shkoi 
 këtë ngjarje   u organizua nga Drejtoria për KulturëRini 
dhe Sport e  Vitisëtuboi përfaqësues nga bota e artit , kulturës 
sportit  kësaj komune, me  rast ishte i pranishëm edhe 
kryetari i Komitetit Olimpik  Kosovës Besim Hasani 
Duke marrë fjalën përshëndetëse  këtë ngjarje  shpalljes  
laureatëve  vitit 2016, kryetari i komunës  Vitisë Sokol Haliti 
tha se sportistët e vitias po tregojnë rezultate  mira si brenda 
Kosovëspo ashtu edhe  gara  nivelit ndërkombëtar
Sportistët tanëpo marrin pjesë edhe  evente  karakterit 
ndërkombëtarçka do  thotë se ne si komunë po shkojmë 
 
drejt perspektivësvlerave dhe cilësisë  fusha  shumta 
 
Kjo na bënë  ndihemi krenar me këtë përfaqësimandaj edhe 
na obligon  jemi  përkushtuar   mbështesim edhe  
tej këtë sferë shumë  rëndësishme  shoqërisë”, ka thënë 
Haliti. Ai ka uruar sportistëtkrijuesit dhe artistes, si dhe 
përfaqësuesit e Organizatave joqeveritare  kanë kontribuar 
 zhvillimin e kulturës dhe sportit  komunën e Vitisë.  
 Ndërkaq drejtoresha për KulturëRini e Sport  VitiKaltrina 
Sylejmanindër  tjerash ka falënderuar  gjithë ata  
kontribuuan  fushën e sportitkulturës dhe rinisë gjatë tërë 
vitit  lamë pas. Ajo gjithashtu ka bërë  ditur edhe projektet 
 parashihen për vitin 2017  kanë për qëllim zhvillimin e 
sportit dhe  kulturës.  fund  këtij evenimenti, me 
mirënjohje  veçanta janë nderuar  gjithë ata  ishin 
përzgjedhur si   mirët si kategori  caktuara  artistëve
klubeve sportive, subjekte kulturore etj.  
 
cmimi kryesor  “Sportisti i Vitit”, iu dha  shenjëtarës  Urata 
Ramës nga Pozharani , e cila ishte një nga tetë sportistët  
përfaqësuan Kosovën për herë  parë  Lojërat Olimpike “Rio 
2016”. 
 
 
E  sportiest  – Sportist i dalluar u shpall Drilon Ibrahimi e Daniel 
Ramaj – pingpongist Për përfaqësim  gara nacionale
Gjithashtu me mirënjohje u nderuan edhe Lumturie Rama – Për 
përfaqësim  gara ndërkombëtare. 
 
për rezultate  treguar  Super Ligën e Kosovës  futboll
çmime ju ndanë edhe futbollistëveBetim HalimiZgjim Mustafa 
dhe Taulant Haliti. 
Vlen  përmendet se me mirënjohje nga drejtoresha e 
KulturësRinisë dhe Sporteve  VitisëKaltrina Sylejmani u 
dekorua edhe rekordmeni Agim Agushi./ Botapress/Aziz Zuka 
 
Legjenda : Foto pamje nga  organizimi I solemnitetit per 
shpalljen e me të mirëve në Sport