[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Në 6 vjetorin e amshimit, përkujtohet veprimtari Abedin Gashi 

Abedin Gashi, babai, veprimtari dhe aktivisti i palodhshëm shqiptar që iku nga kjo botë, para kohe!

abedin 1

6 vjet më parë, më 6 janar të vitit 2011, pas një sëmundje të rëndë, ndërroi jetë babai, veprimtari dhe aktivisti I njohur në Kosovë e në diasporë, Abedin Gashi.

Abedini shkoi nga kjo botë, para kohe, shumë I ri, kur ishte në kulmin e aktivitetit të tij si veprimtari dhe si baba që kishte vënë themele të shëndosha të krijimit të familjes dhe të biznesit familjar.

15910145_10154453045249495_1172777895_n

Abedini ishte mik me të gjithë shqiptarët. Ai ishte mik edhe i presidentit Ibrahim Rugova. Shtëpia e tij ishte konaku I presidentit Rugova në Gjermani.

Abedin Gashi ishte veprimtar i njohur në diasporë (në Gjermani). Ai u inkuadrua në Lidhjen Demokratike të Kosovës që në ditët e para të themelimit duke dhënë kontribut me aktivitetin e tij të palodhshëm për çështjen kombëtare dhe ishte pjesëmarrës në të gjitha aktivitetet e diasporës shqiptare për ndihmë në Kosovë para, gjatë dhe pas luftës.

Sot, 6 vjet më pas, familjarët, miqtë dhe veprimtarët në Kosovë e në disporë e kujtojnë me pieitet të lartë Abedin Gashin.

Të gjithë thonë, Ai shkoi nga kjo botë, por nuk ka vdekur.

Megjithëse e ndjejnë thellë mungesin e Abedin, bashkëshortja Fexhrija, djemtë Muharremi dhe Naimi, vajzat Marigona e Nexhmija janë krenarë që kanë pasur një bashkëshort dhe një baba si Abedin Gashi.

Abedin Gashin e kujtojnë me rrespekt të madh edhe bashkëshortja e Muharremit, Dija me femijët Aulonin e Altionën, bashkëshortja e Naimit, Dona me fëmijët  Fjonën e Lean e familjarë të tjerë të familjes Gashi.

Edhe Gëzim Gashit po i mungo mixha Abedin Gashi, aq më tepër që vetëm pak muaj më pas përcolli në amshim edhe babain e tij, Muhedinin.

I përjetshëm qoftë kujtimi për Abedin e Muhedin Gashin

15873201_1396631020370737_915902299998611229_n

15894804_1396631000370739_4073682662946483228_n15871719_1396631053704067_1933319815445354551_n

 

15878343_10154453045284495_2036504006_o

 

https://botapress.info/u-perurua-pllaka-perkujitimore-per-vellezerit-abedin-e-muhedin-gashi/

http://tribunashqiptare.net/?p=6828, http://www.kosovarimedia.com/index.php/aktual/info-te-ndryshme/3773-akademi-perkujtimore-per-veprimtarin-abedin-gashi.html