[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ndotja e ajrit në Prishtinë edhe sot në shkallë të lartë të rrezikshmërisëËshtë rikthyer sërish shkalla e enorme e ndotjes në kryeqytetin e Kosovës.

Kështu ka bërë të ditur qendra për matjen e cilësisë së ajrit, e vendosur nga Ambasada Amerikane në Prishtinë.

Sipas faqes, Indeksi i Cilësisë së Ajrit (AQI) është në vlerën 303. Ndërkaq, vlerësimi i ajrit për vlerat e këtij indeksi është si vijon: 0 deri 50 (e mirë), 51 deri 100 (mesatare), 101 deri 150 (e pashëndetshme për grupet e ndjeshme), 151 deri 200 (e pashëndetshme), 201 deri 300 (shumë e pashëndetshme) dhe 301 deri 500 (e rrezikshme). Pra, ndotja e ajrit në Prishtinë është në rrezikshmërinë e lartë.

Sipas kësaj qendre të Ambasadës, niveli i rrezikshmërisë së ajrit në orën 22:00 ka shkuar në 433 ppm, pra në rrezikshmërinë e lartë. /Telegrafi/