[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ministria e Shëndetësisë pezullon dy zyrtarëKundër dy zyrtarëve të pezulluar është ngritur aktakuzë.

 Ministria e Shëndetësisë ka pezulluar nga puna dy zyrtarë të saj pasi që kundër tyre ka aktakuzë. Në përgjigjen që ka marrë KALLXO.com, Ministria konfirmon pezullimin nga puna me pagesë të gjysmës së pagës të dy zyrtarëve të saj, B.F. dhe I.H., deri në një vendim tjetër.

“Duke u bazuar në informimin nga Gjykata lidhur me Aktgjykimin me nr. PAKR 487/13 nga Gjykata e Apelit ku në pikën II të dispozitivit, dhe pasi aktgjykimi i ankimuar i Gjykatës themelore në Prishtinë P. nr. 709/12 është kthyer në rigjykim nga organet e drejtësisë, Ministria e Shëndetësisë ka marrë vendim për pezullimin nga puna me pagesë (50 % të pagës) të dy zyrtarëve të saj, B. F. dhe I. H.  deri në një vendim tjetër”, është përgjigjur Ministria e Shëndetësisë në pyetjen e KALLXO.com rreth këtij rasti.

Ministria nuk dha detaje se për çka akuzohen zyrtarët në fjalë.

Ministria e Shëndetësisë ka pezulluar për shkak të aktakuzës edhe zyrtarë të tjerë të rastit “Stenta”. Në mesin e tyre është edhe Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë, Gani Shabani.