[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ministria e Mjedisit fajëson Komunën e Prishtinës për ajrin e ndotur (Video)Një muaj pasi u paralajmëruan masa për përmirësimin e cilësisë së ajrit në kryeqytet, nuk ka ndryshuar asgjë.

Çdo të dytën ditë, shkalla e cilësisë së ajrit i tejkalon perimetrat e normales, duke krijuar një mjedis të ndotur dhe të rrezikshëm për shëndetin, raporton KTV.

Plani i veprimit i miratuar në Qeveri, nuk po zbatohet nga akterët e thirrur siç janë Ministria e Infrastrukturës, ajo e Tregtisë dhe Industrisë si dhe Komuna e Prishtinës.

Në Ministrinë e Mjedisit thonë se Komuna e Prishtinës lejon që makinat e rënda të qarkullojnë gjatë ditës nëpër qytet, gjë që është e ndalur, ndërsa nuk po kontrollon as ekonomitë familjare, të cilat ngrohen me thëngjill.

Por, në Komunën e Prishtinës thonë se është në kompetencë të nivelit qendror që të ndërmarrë masa, pasi ndotësit më të mëdhenj janë veturat e vjetra.

Mosveprimi i përmirësimit të cilësisë së ajrit po ndikon edhe në shëndetin e qytetarëve, që sipas mjekëve, numri i tyre vazhdimisht po rritet.

http://www.dailymotion.com/video/x5a021h_ajri-i-ndotur-ne-prishtine_news