Ministri i Financave e pranon se kanë dështuar në investimet kapitale, sikurse shefi i tij i akuzon mediat

“Po, edhe investimet kapitale do të bëhen” ka shkruar Hekuran Murati një ditë pasi u raportua se 4 ministri kanë pasur 0€ invetime kapitale. Sikur se shefi i ti, Albin Kurti, ai ka vendosur që ti sulomjë mediat për këto raportime. “nga opozita por edhe nga disa media, kemi parë një fushatë agresive e cila pretendon se qeveria ka bllokuar ekonominë, sepse nuk po shpenzon” shkroi ai, raporton Botapress.

Lidhja Demokratike e Kosovës dje ka njoftuar se katër ministri e kanë 0% realizimin e buxhetit për investime kapitale.

Sipas Raportit Financiar të Thesarit të Republikës së Kosovës, për gjashtëmujorin e parë të vitit 2022, investimet kapitale kanë qenë vetëm 9% apo më të ulëtat në dhjetë vitet e fundit.

“Ky raport shpërfaq me fakte dhe numra paaftësinë qeverisëse të pushtetit. Ndërkaq, mosefikasiteti i Qeverisë në realizimin e projekteve kapitale po përkthehet me rënie ekonomike, mbyllje biznesesh, humbje të vendeve të punës, rritje të varfërisë si dhe dëmtim zinxhiror në të gjitha fushat e kapluara nga kriza”, thuhet në njoftimin e LDK-së

Lidhur me këtë ka reaguar Hekuran Murati përmes një postimi në Facebook se pagesat nga buxheti I shtetit janë më të lartat ndonjëherë, ku gjatë peridhuës gjashtë mujore 2022 janë 1 miliardë e 38 milionë euro.

“Pagesat nga buxheti i shtetit për periudhën e parë 6-mujore të vitit 2022 janë 1 miliardë e 38 milionë euro, më e larta ndonjëherë.

Me taksat që mbledh dhe rishpërndan, shteti është një kontribues i rëndësishëm në ekonominë e vendit. Pagesat që shteti bën, qoftë në formë të pagave, pensioneve, mallrave që blen, apo edhe investimeve kapitale, që të gjitha kontribuojnë në ekonominë e vendit”, shkroi Murati.

ngjashme