[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Mbesa e Presidentes Kroate në përkrahje të fenomenit shqiptar Fatlum Rushiti Rrëmujë e bujshme në Gadishullin Ballkanik. Nera Grabar, mbesa e presidentes kroate Kolinda Grabar-Kitarović, ashpër i dënon fyerjet dhe sulmet agresive të qeverisë/mediave greke kunddrejt veprimtarit të njohur shqiptar Fatlum Rushiti. Avokatja Nera Grabar shprehet për gazetën e përditshme kroate “Večernji List”: “Këto ditë lexova për fyerjet dhe sulmet shoveniste greke. Fatlumin e njoh shumë mirë. E kam mik, kolegë dhe bashkëpunëtor. Bashkë kemi magjistruar në Hawaii Pacific University për diplomaci dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Bashkë kemi ngrënë dhe studiuar në librarinë e univerzitetit. Kemi punuar në kampanja dhe projekte të ndryshme bamirëse në Honolulu, Hawaii. Grekët janë popull ardhacak e frikacak. Çamëria u takon shqiptarëve historikisht. Fatlum Rushiti e posedon dashurinë, mbrojtjen dhe përkrahjen time në çdo aspekt. Ai i përfaqëson shqiptarët me sukses, dinjitet dhe krenari. Unë e admiroj popullin shqiptar. Shqiptarët janë aleatët tanë kryesorë në Gadishullin Ballkanik. Ata do ta kenë përgjithmonë ndihmën, respektin dhe përkrahjen tonë në skenën globale,” konkludon bukuroshja atraktive Nera Grabar.