Ky do të ishte bombarduesi XB-70 më i madh dhe më i shpejtë i projektuar për të goditur Rusinë më bombë bërthamore, por…

Aeroplani bombardues XB-70 ka shpejtësi dhe madhësi, kështu që me siguri do të ishte në gjendje të godiste Rusinë me armë bërthamore gjatë Luftës së Ftohtë.  E megjithatë, bombarduesi u anulua ndërsa koha dhe teknologjia e re e bënë XB-70 fatkeqësisht të vjetëruar: Ishte shumë prapa në fillim të viteve 1960 kur Forcat Ajrore të SHBA-së … Vazhdoni me leximin e Ky do të ishte bombarduesi XB-70 më i madh dhe më i shpejtë i projektuar për të goditur Rusinë më bombë bërthamore, por…