[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Kripa nuk bën të përdoret në minus 7 gradë Celsius (Foto)Drejtori i Emergjencave Civile Shemsi Prençi është ankaur se “…Kompanitë kontraktore nuk kanë kripë mjaftueshëm për të përballuar situatën, sot janë marrë masa urgjente për tu furnizuar të gjitha me kripë mjaftueshëm për të përballuar situatën. Janë ngritur shtabet e emergjencave në të gjitha qarqe”, evidentoi ai.

15909788_1245825678786427_1303658936_n

Ndërkaq sipas suedezit Jan Pettreson akademik docent për kemi e biologi molekulare thotë se kripa nuk kafshon akullin nën -7 gradë e me shumë. E vetmja zgjedhje është pastrimi i rrugëve dhe rëra e imtë por ajo është e ndaluar të hedhet në asfallt por vetëm në tretuare… Zgjidhja e vetme është gërryerja e rrugëve por edhe ndalimi i kripës sepse shkakton akull që është katastrofale për komunikacionin”, thotë Jan Pettreson për Botapress, eksperti fushës së biologjisë molekulare.

(E përgatiti: Ganimete Jashari)