[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Kosovën e ka kapluar varfëria: Ja se çfarë e vërteton këtë fakt (Video)Pog X ka renditur top dhjetëshen e vendeve më të varfra në Evropë.

Në këtë listë përfshihen edhe Kosova dhe Shqipëria.

Sipas kësaj renditje, vendi më i varfër në Evropës është Moldavia, derisa në 10-shën e parë janë edhe Mali i Zi, Maqedonia, Serbia… etj.

Kosova gjendet në vendin e pestë si vendi më i varfër në Evropës me 9250 dollarë të hyrja vjetore për kokë banori.

Shqipëria qëndron pak më mirë se Kosova, duke u renditur në vendin e shtatë.

Shikoni më poshtë renditjen e tyre:

Mali i Zi me 15000 dollarë.
Maqedonia me 13400 dollarë.
Serbia me 13350 dollarë.
Shqipëria me 11300 dollarë.
Bosnja dhe Hercegovina me 9800 dollarë.

Kosova me 9250 dollarë.

Gjeorgjia, me 900 dollarë.
Ukraina me 8500 dollarë.
Armenia, me 8000 dollarë në vit.
Moldavia, me 5000 dollarë në vit.