[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Komuna e Vitisë dhe ajo e Gillard-it të Francës nënshkruan  memorandum bashkëpunimi  
Aziz Zuka/Botapress 
 
VITI-   Kryetari i Komunës  VitisëSokol Haliti dhe kryetari i Komunës  Gillard  Annemase  Francës, Jean Paul Bosland,si dhe presidenti i Shoqatës Franko– ShqiptareTahir Shabani, sot  Viti , nënshkruan një memorandum bashkëpunimipërmes  cilit zotohen  krijimin e mundësive për shkëmbim  përvojave  qeverisje lokalendihma  
ndërsjellët për rritjen e nivelit  shërbimeve publike komunale, me theks  veçantë  shërbimet e Brigadave  Zjarrfikësve , krijimin e mundësive për shkëmbim  përvojave  arsimimin e gjeneratave  rejasi dhe për krijimin e mundësive për zhvillim  aktiviteteve  përbashkëta kulturore sportive. 
Sipas kryetarit Halitiky memorandum bashkëpunimi do  mundësoi arritjen e objektivave  kanë  bëjnë me rritjen e nivelit  bashkëpunimit si  shërbimet komunale ashtu edhe  arsimkulturë rini e sport. Dy komunat , përmes vizitave dhe takimeve  ndërsjellat do  zhvillojnë një dialog  përbashkët rreth formave dhe mënyrave  qeverisjeve lokale  dy shtetet Kosovë dhe Francëdhe për zbatimin praktik  këtyre formave  qeverisjes lokale , pastaj  dy komunat do  diskutojnë mundësinë për bashkëpunim  ofrimin e asistencave   ndryshme si humane ashtu edhe teknike  shërbimet komunale veçanti  Brigadën e Zjarrfikësve dhe arkivit dhe  dy komunat përmes vizitave dhe trajnimeve profesionale  nxënësve  shkollave  fillore dhe  mesme do  fuqizojnë nivelin e arsimit dhe do  rrisin 
kapacitetet për zhvillim  qëndrueshëm  komunave , si dhe  dy komunat përmes organizimit  përbashkët  aktiviteteve  ndryshme kulturore dhe sportive, do  ndihmojnë  ngritjen dhe zhvillimin e kulturës dhe sportitsqaron memorandumin e bashkëpunimit kryetari Haliti. 
 Ai ka thënë se mirëpret çdo lloj bashkëpunimi me komunën e Gillarditpasi përvojat dhe asistenca tjetër teknike nga kjo komunë do  ndihmoi shumë zhvillimin e përgjithshëm  komunës  VitisëKurse kryetari i Gillardit  Francës, Jean Paul Boslandka theksuar se ndihet i privilegjuar, e  është pritur nga kryetari i komunës dhe si kryetar komune do  bëjë maksimumin   ndihmoi Vitinë  fusha  ndryshme sidomos  ato për emergjencaPërvojat  bartim ne janë  mirëseardhura për jupasi ato ndihmojnë  zhvillimin edhe   madh  sektorit  emergjencave , sidomos  zjarrfikësve‘, ka thënë Bosland 
E, Tahir Shabani, president i Shoqatës  Miqësisë Franko-Shqiptare,   ka  thënë  se shoqata   drejton ai, do   vazhdoi  jetë ambasadore e rritjes  bashkëpunimit mes shteteve mike Francë dhe Kosovë. ‘ Do  jemi ambasador  miqësisë mes Francës dhe Kosovëspasi kështu i ndihmojmë popullit  Kosovës‘, ka thënë ShabaniMysafirët nga Franca,  krahas kryetarit  komunës  Gillardit, Jean Paul Boslandishin edhe arkitektët Siigfrido Lezzi dhe Christope Piguetvizituan nga afër edhe Brigadën e Zjarrfikësve  Vitiku nga afër u njoftuan për punën e kësaj brigade  shërbim  shpëtimit  jetës  njerëzve. 
                                                                                    Aziz Zuka 
 
LegjendaFotoPamje nga nenshkrimi I memorandumit te bashkpunimit ne mes ted y komunave