[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ju zë shpesh lemza, ja çfarë do të thotë kjo për shëndetin tuajLemza shkaktohet nga një kontraktim i papritur dhe i pavullnetshëm i diafragmës. Ky kontraktim ndodh në të njëjtën kohë me atë të laringitit dhe mbylljes së plotë të kordave të zërit.

Lemza ndodh pa asnjë arsye specifike dhe nuk është alarmuese.

Në shumicën e rasteve, lemza ikën vetë dhe nuk ka nevojë për trajtime shtesë.

Ju mund të përjetoni një lemzë të vetme ose disa me një interval konstant.

Nëse lemza zgjat shumë, atëherë tregon një problem serioz mjekësor.

Lemza e tejzgjatur prek më shumë burrat se gratë.

Gjërat Që Nuk i Dinit për Lemzën

Ekspertët janë akoma në mëdyshje për arsyet e shfaqjes së lemzës.

Lemza e përsëritur është tregues i sëmundjeve si azma apo hemoragjia cerebrale.

Lemza e tejzgjatur shkakton komplikacione të tjera si pagjumësia apo depresioni.

Nëse lemza zgjat më shumë se 48 orë, duhet të vizitoheni tek një mjek.

Shkaktarët e Lemzës

Ushqimet e nxehta dhe pikante që irritojnë nervat e ezofagut.

Gazrat në stomak

Ushqyerja e tepërt dhe e shpejtë

Ndryshimet e papritura të temperaturës

Pijet e gazuara

Buka e thekur

Pijet alkolike

Lemza e Tejzgjatur dhe e Përsëritur

Sipas ekspertëve lemza e përsëritur tregon:

Prostatitis do të largohet përgjithmonë

Inflamacion të zorrëve

Probleme me frymëmarrjen, azëm ose pneumoni.

Lëndime traumatike të trurit ose hemoragji cerebrale

Reagime psikologjike, stres, ankth ose gjendje shoku

Hiperglicermi ose diabet

Komplikacionet Që Mund Të Shkaktojë Lemza

Rënie në peshë si pasojë e vështirësisë në ushqyerje

Pagjumësi

Lodhje dhe plogështi si pasojë e mungesës së gjumit dhe paaftësisë në ushqyerje

Probleme me komunikimin

Depresion

Si Ta Largosh Lemzën

Ekspertët e AgroWeb rekomandojnë të provoni hapat e mëposhtëm për ta larguar lemzën më shpejt.

Pini ujë me akull ngadalë

Mbani frymën për një kohë të shkurtër disa sekonda dhe përsëriteni 3 ose 4 herë çdo 20 minuta.

Kur gëlltiteni, ushtroni pak presion në hundë, duke e mbullur lehtas

Bëni garbarë me ujë shumë të ftohtë

Pini 3 gllënka ujë duke mbajtur frymën

Kafshoni një limon

Përtypni pak sheqer

Pini pak uthull molle

Merrni frymë brenda një qeseje letre, duke mbuluar hundën dhe gojën

Uluni duke mbajtur këmbët shtrënguar pranë kraharorit

Si Ta Parandalosh Lemzën

Shmangni ndryshimet e temperaturës

Mos pini alkol dhe pije të gazuara

Shmangni ushqyerjen e tepërt

Përtypuni ngadalë.