[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ja premtimet që Trump tha se do t’i realizojë në ditën e parë si presidentDonald Trump është ulur në karrigen e presidentit të SHBA-së.

Edhe pse përballja mes rivales demokrate Hilary Clinton ishte e ashpër, ajo që ra në sy gjatë fushatës ishin premtimet e tij.

Revista “Time” sjell 10 premtimet e Trumpit, që ai ka thënë se do t’i përmbushë ditën e parë që do të hyjë në Shtëpinë e Bardhë.

Në mesin e këtyre premtimeve është edhe ai për dëbimin e më shumë 2 milionë emigrantëve të paligjshëm.

Më poshtë 10 premtimet e Trump:

1.Caktimi i një amendamenti kushtetues mbi kufizimin e numrit të mandateve të kongresmenëve.

2.Ndalimi i punësimeve të reja në qeverinë federale për të reduktuar buxhetin. Ushtria, siguria publike dhe shëndeti publik janë të përjashtuara nga ky projekt.

3. Pamundësimi i kryerjes së aktiviteteve lobuese për zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë dhe Kongresit për pesë vite pasi lëne qeverinë.

4.Shpall planet për të rinegociuar Marrëveshjen e Tregtisë së Lirë të Amerikës së Veriut me Kanadanë dhe Meksikën ose tërheqje nga marrëveshja.

5.Tërheqja zyrtare e Amerikës nga Partneriteti TransPaqësor.

6.Heqja e kufizimeve për gërmimin e qymyrit në miniera dhe për shpimet për naftë dhe gaz natyral.

7.Heqja e barrikadave të epokës Obama ndaj projekteve energjetike, të tillë si naftësjellësi Keystone XL.

8.Anulimi i pagesave amerikane për programe mbi ndryshimet klimatike të Kombeve të Bashkuara. Përdorimi i këtyre fondeve për krijimin e infrastrukturës së ujit dhe asaj ambientaliste në SHBA.

9.Ndalimi i të gjithë financimeve federale për shtetet amerikane ku zyrtarët lokalë nuk arrestojnë apo shoqërojnë imigrantët që jetojnë ilegalisht në vend.

10.Ndalimi i emigracionit nga vendet që janë të lidhura me terrorizmin dhe ku verifikimi është i vështirë.