[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Haki Bunjaku:Kryefjalë në Amvisni apo …Safete Tefik  M.Bunjaka e lindur  dhe e rritur  Zvornik 
Familjen  terësi ia hëngri lufta e Bosnjes. 
(1938-2017) 
Fillimisht ishte gruaja e vetme  shtëpinë e Tefik M.Bunjakut,që jetonte edhe 
me tre (kunetvëllazër  burrit. 
Safetja u përshtat  këte shtëpi dhe mori për sipër  gjitha punët e 
amvisnisë,të cilat i kryente me shpejtësi dhe pastër. 
Edhe kur i erdhën tri kunata  shtëpi,punët e amvisnisë i mbetën  
dorëzim.Tash njihej si zonjë shtëpie dhe ishte,e vyeshme, e sjellshme e kurrë 
nuk hakërritej me kunata. 
Përgadiste ushqimet perfekt,me  cilati nderonte musafirët,por edhe robët e 
shtëpisë. 
Katërvjet,sa isha  shkollë  mesme, hëngra bukë prej duarëve  saj,por 
 
edhe pastaj  vizitat e shpeshta  u bëja.Gati u bëra anëtarë i familjes  
tyre. 
Pasi linden fëmijë te  katërtit,dualën secili në shtëpinë e vet,por musafirët 
mbetën te Safetja e Tefiku. 
 atë mëhallë,për magje vetej Safetja,pra edhe epiteti:-Krefjalë  amvisnisë i 
shkon meritueshëm. 
Zakonisht nuk shkruaj  për gra amvise,por Safetja  ishte grua mbi  gjitha gratë 
mëhallës, sa i përket gatesës,prandaj e meriton një përkujtim  këtillë 
modest. 
Vitet e fundit  jetës jetoi e gjysmëparalizuar. 
takoi,te Baraka,çikën e saj Halimën.Më thotë:-HajdeSmund po ngjitem se 
dua ta vizitoi Safetën,se nuk e harroi magjën perfekte  saj dhe sherbimet e 
përzemërta. 
La mbas vete dy djem e tri vajza dhe shumë mbesa e nipa. 
Djali-Naseri i punësuar  Zvicërr,ua renovoi shtëpinë dhe ua përmirësoi 
kushtet e jetës  katund,si askush,ku jetojnë  mirë se  qytet,sepse 
shtëpia ua ofron  gjitha kushtet e jetës  sotme moderne. 
Hajde,se edhe une gatuaj mirë,bilem kemi një burektore  Rogoçicë,po smë 
ra të kërkoi burekët. 
Safetës i qoftë lavdi e përjetshme!