Frika e një shpërthimi bërthamor, lëvizja e papritur e zyrtarit të OKB-së në termocentralin në Ukrainë

Kreu i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) ka vizituar një termocentral bërthamor në Ukrainën jugore në udhëtimin e tij të parë në vend që kur Rusia filloi pushtimin e saj.

Drejtori i Përgjithshëm Rafael Grossi tha se ai po takohej me zyrtarë të qeverisë ukrainase dhe stafin në termocentralin bërthamor të Ukrainës Jugore si pjesë e përpjekjeve të mbikëqyrësit bërthamor të OKB-së për t’i ofruar vendit “ndihmë teknike” për të garantuar sigurinë dhe sigurinë e objekteve të tij bërthamore.

Ai tha në një seri postimesh në Twitter se prania e agjencisë në terren në Ukrainë “do të ndihmojë në parandalimin e rrezikut të një aksidenti bërthamor që mund të ketë pasoja të rënda për shëndetin publik dhe mjedisin” si brenda kufijve të vendit ashtu edhe më gjerë.

ngjashme