[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Dënohet akti i grafiteve “Kosova është Serbi” në shkollën fillore në Plemetin (Foto)Parullat “Kosova është Serbi” dhe shënime të tjera kundër shtetit të Kosovës të shkruara në një shkollë fillore në Plemetin të Obiliqit, janë dënuar ashpër nga akterë politikë e udhëheqës të kësaj komune, njofton Klan Kosova.

Kryetari Xhafer Gashi ka mbajtur në një takim me komandantin e policisë për Rajonin e Obiliqit, Sejdi Zeqirin, nënkryetarin për Komunitete, Slavisha Jakovleviq dhe shefin e zyrës lokale për Kthim dhe komunitete, Slavisha Axhanqiq dhe të gjithë kanë dënuar veprimin.

“Të gjithë akterët e këtij takimi, e dënuan këtë akt, duke thënë që veprime të tilla dëmtojnë relacionet ndëretnike në komunë tonë. Njëkohësisht u kërkua të ndërmerren masa ligjore ndaj autorëve të këtij akti”, thuhet në njoftimin për media.