[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Cili është interesi i Serbisë në gjithë historinë me Murin?Akterët kryesorë ndërkombëtarë në Kosovë u desh të angazhohen për ta bindur kryetarin e Mitrovicës veriore Goran Rakiq të vë nënshkrimin për rrëzimin e murit.

Rrënimi i strukturës së betonit me përfshirjen e faktorit ndërkombëtar për njohësin e zhvillimeve politike, Artan Muhaxhiri tregon fuqinë e komunitetit serb në Kosovë.

Por vet kryeministri bisedimet maratonike dhe përfshirjen e tij ne negociatat për largimin e murit ka një arsyetim.

Mustafa tha se ai është i gatshëm të bisedojë me çdo kryetar komune për të mirën e qytetarëve.

Sido që të jetë Muhaxhiri thotë se pas çdo ujdie Serbia fsheh një interes, njofton Klan Kosova.

Ani pse këto negociata dhanë rezultat Muhaxhiri vlerëson se institucionet e vendi janë duke harxhuar shumë energji me palën serbe. Sipas tij këtë energji do të duhej ta koncentronin në zgjidhjen e problematikave në sferat e tjera shoqërore.