[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Avancimet me dallavere në UP janë të patloreueshme​Lëvizja studentore për barazi– “STUDIM KRITIKË VEPRIM” me vëmendje po përcjellë 
zhvillimet që po ndodhin në Universitetin e Prishtinës.
Publikimet e fundit rreth avancimeve  personave jokredibil  UP, tregojnë gjendjen ku është 
katandisur universitetimjerimin në të cilin po zhytet tash e 17 vite.
Avancimet në tituj si profesorë të rregullt e të asociuar të personave jokredibil në Universitetin e 
Prishtinëspërveç që janë të pa pranueshme ato do të hasin në rezistencë.
Kjo mënyrë e të funksionuarit duhet të ndaletndërsa hetimet duhet nisur për të gjithë të 
dyshuarit e personelit akademik të cilët në periudha të caktuara kanë shfrytëzuar klane të 
ndryshme në fakultete si dhe lidhjet e ndryshme politike duke përfituar tituj në avancime.
Ju kutjojmë se në nëntor të vitit 2012, SKV së bashku me studentët e fakultetit të ndërtimtarisë
ka bllokuar këtë fakultet me një grevë prej 38 orësh, me kërkesë të shkarkimit të ashtuquajturit 
profesoringHamdi Syjemani
Zotriu përveç përfundimeve batchelor nuk kishte të përfunduar studime më të larta e që për ironi 
asistentja e tij kishte të paktën të kryera studimet në master.
 
SKV çdo herë do të jetë akter në ndalimin e praktikave të tilla të dëmshme dhe e gatshme me 
tërë kapacitetet e saj të vihet në mbrojtje të universitetitkundër keqpërdoruesve.
Vullneti dhe gadishmëria e eksponentëve  ndryshëm për ta transformuar Universitetin vetëm sa 
po rritet.
Preofesorë jo kredipil duhet të largohen nga mësimdhënja në UP, ashtu sikurse edhe rektorët jo 
kredibil.
Rasti i ingjinier Hamdi Sylejmani dhe ish-rektorit Ibrahim Gashimund të mos jenë të fundit të 
shkarkuarit nga protestat e studentëveBëjnë mirë ta kenë parasysh këtë rektorati i Universitetit 
 Prishtinës. /Lëvizja studentore për barazi – “STUDIM -KRITIKË-VEPRIM”