[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ali Hertica:Njëzetvjetori i rënjës së Komandantit Zahir PajazitiNjëzetvjetori i rënjës së Komandantit Zahir Pajaziti

Avni Ajeti

Njëzetvjetori i rënjës së Komandantit Zahir Pajaziti me bashkëluftëtarët e tijë , Hakif Zejnullahu e

Edmond Hoxha , në divergjencat e kohës . Se si ndërrojnë njerëzit , aq më tepër figurat politike tek ne , është për të fituar sindromën e marramendjes . – Në një prej përvjetorëve të rënjës së Komandantit , Presidenti Rugova pat kërkuar që të vizionte familjen e tijë . Deri sa babai i Komandantit , Baca Qerim , nuk pat dhënë lejën e kësaj vizite !. Nuk kanë rëndësi arsyet për t’u hulumtuar . Sot në njëzetvjetorin e rënjës dhe zhvarrimit të eshtrave të Komandantit Zahir Pajaziti , vërejmë patronazhin e kryeministrit që vije nga Brukseli ku ishte në drekë pune me Nikoliçin e Vuçiqin – njëri nxënës i kryeministrit me përmasa botërore Millosheviq e tjetri i kryeministrit Sheshel . Kriminelë , këta që e vranë Komandantin . Kjo është vrasje e dytë për Komandantin . Opinion i nderuar . Këta njerzë që erdhën nga Brukseli , përse nuk u kthyen t’a vizitojnë Komandantin Ramush Haradinaj , i cili është i burgosur në Francë ?!. Po erdhën t’s zhvarrosin një të vdekur !. A e besoni se erdhën për t’i thënë : ” Kështu të kemi dashur . Idealin dhe luftën t’a përdhosëm , shtetin po t’a coptojmë e kryekriminelëve do t’iu raportojmë për gjendjen e eshtrave tua ” . Personalitetet e patronazhit zbarkuan te Memoriali Zahir Pajaziti . E zhvarrosën dhe përfundimisht e ndanë edhe fizikisht nga bashkëluftëtarët e vet , për t’a lënë të vetmuar . Dhe mendojnë e besojnë se e arritën një qëllim !!!. – Ku jeni ju komandantë ? Ju që një kohë apo një etapë historike , ndjeheshit të fortë !… Ç’u bë me ushtrinë tuaj ?. Ku humbi e u tret ?. Duke qenë të heshtur do të mbeteni ushtri pa Gjeneral !…- për të qesh e gjithë bota me ju . Pse ? . Sepse nuk do t’a keni Zahir Pajazitin , Ilir Konushefcin , Hakif Zejnullahin , Hyzri Tallën , Ali Ajetin , etj … që politika proserbe i margjinalizoi në të gjitha mënyrat e edhe për së vdekuri . I la nëpër male , fusha e hendeqe e sheshin që ata e kanë merituar , nuk e arritën kurrë . Ku je ti komandant Remi që nuk reagon ?. Apo mos je i kënaqur me këtë veprim ?. Turpi do të mbetet mbi ty dhe të tjerët që kanë influencë e fuqi për të ndërhyrje dhe heshtin . Apo mos jeni direkt i implikuar , mbase edhe ndërmjetsues , ashtu që ndërhytë dhe ndaluat Rugovën në dëshirën e tijë për t’a vizituar Bacën Qerim . Kjo është ajo sindroma e marramendjës dhe ajo që thotë populli : ” S’po ju besojmë as syve tanë më ” . E antikombëtarët në mesin e tokës Kosovë , hedhin valle dhe diktojnë procese . E me ty popull , ç’po ndodhë ?… Kurrë s’të mbaj në mend më inferior dhe i poshtruar e i fyer deri në palcë.