[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Aktivitete të shumta në prag të shënimit të Pavarësisë në MalishevëNë vigjilje të shënimit të nëntë vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, në Malishevë, krahas organizimeve të komunës, janë organizuar një varg aktivitetesh, sidomos në institucionet shkollore. Në mesin e këtyre aktiviteteve, edhe çerdhja në Malishevë, ka vizituar komunën, ku janë pritur nga Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj.

Fëmijët, me këtë rast, kishin sjellë punime të bëra në çerdhe, e të cilat i kushtohen 17 Shkurtit, Ditës së Shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës, si dhe kanë recituar vjersha. “Kjo është vizita më e veçantë për mua dhe unë ju falënderoj për këtë aktivitet dhe jam shumë i kënaqur me aktivitetin tuaj”, tha kryetari Begaj.

Po ashtu sot, edhe shkolla “17 Shkurti” në Banjë dhe “Kajtaz Ramadani” në Kijevë, i kanë shënuar ditët e shkollave të tyre. Në këto aktivitete, kanë marrë pjesë edhe kryetari Begaj dhe drejtori i arsimit, Avdi Morina, të cilët i kanë përshëndetur dhe uruar këto shkolla.

Nga ana tjetër, organizuar nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, janë duke u mbajtur aktivitetet sportive, të cilat pritet të përfundojnë nesër.

Gjatë ditës së nesërme, në Malishevë, do të zhvillohen aktivitetet tjera, si mbledhja solemne e Kuvendit të Komunës së Malishevës, pastaj nderime dhe homazhe, koncerti tradicional dhe finalja ne turnirin e futsallit.