[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

A e dini çka simbolizon plisi?Legjenda thotë se, Plisi, simbolizon gjysmën e vezëz hyjnore, nga e cila veze doli Perëndia Shqiponjë apo Skifteri dukë fluturuar, me krahët e tij krijoi çdo gjë, me pak fjalë krijoj jetën.

Plisi i bardhë përfaqëson pastërtinë, mençurinë, urtinë, burrërinë, përzgjedhjen prej Hyjit si barinj delesh dhe shpirtrash.