[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

4.5 milionë pasuri, Nasim Haradinaj ka edhe 476 hektarë tokë të padeklaruarAutori i deklaratave “Punë e madhe që janë vrarë njerëzit e LDK’së” dhe “Ambadori Delawie po vepron si Palaço”, Nasim Haradinaj, doli që përveç “trim”, të jetë edhe shumë i pasur. 4.5 milionë pasuri, kryesisht me toka të privatizuara, e disa prej tyre as nuk i kishte deklaruar.
Është raportuar se pasuria e Nasim Haradinajt kapte mbi 4.5 milionë për nënkryetarin e veteranëve, e ku vlerën më të lartë kishte pasuria e marrë nga privatizimi i tokave, shkruan gazetametro.net.

Bëhej fjalë për 220 hektarë të privatizuar në vitin 2009 në Pejë, e që i kishte blerë 257 mijë e 500 euro në tërësi. Këtë pronë, Haradinaj e kishte vlerësuar me 4.4 milionë euro vlerë.


Por, kjo duket se nuk është e gjitha, pasi nga një raport të Agjencisë Kosovare për Privatizim të siguruar nga Gazeta Metro, kuptohet se kjo nuk ishte prona e parë që Haradinaj kishte privatizuar.

Sipas raportit, në po të njëjtin vit, nënkryetari i veteranëve kishte privatizuar edhe 476 hektarë në Rakoc të Gjakovës, të cilët i kishte blerë 817 mijë e 661 euro


Këtë privatizim, për dallim nga ai tjetri, nuk mund ta gjeni në formularët e deklarimit të pasurisë në Agjencinë Kundër Korrupsionit. Haradinaj nuk e ka deklaruar këtë se pronë, që i bie të jetë dyfshim më e madhe nga ajo e para.

Meqë Haradinaj nuk e ka deklaruar, mund të kuptohet se prona nuk ka ndonjë çmim për të kuptuar sa është vlera reale e tokës që ai fshehu, por pronën e privatizuar më herët ai e kishte llogaritur me 20 mijë euro për hektarë, e që rezulton që nëse llogaritet edhe toka e fshehur me këtë çmim, ai nuk ka deklaruar edhe 9 milionë e 520 mijë euro.


Metro ka biseduar me Nasim Haradinajn. I pyetur se a ka privatizuar ndonjë tokë tjetër përveç asaj që ka deklaruar në AKK, Haradinaj ka thënë prerazi ‘Jo’. Mirëpo, më pas kur Metro i ka treguar një raport që ka siguruar nga APK, Haradinaj ka thënë se ka aplikuar në dy konkurset, mirëpo toka tjetër sipas tij ka qenë e dy ortakëve të tij.

‘Shiqo, kjo nuk është në emrin tim, por ne ishim tre shokë që kemi privatizuar së bashku. Këtë pjesë(220 hektarët) kam pasur mundësi me privatizu unë’, ka thënë Haradinaj për Metron.

Më pas, Haradinaj ka përmendur edhe një emër si pronar të tokës së dytë të privatizuar, por ani pse ai thoshte se ishin shokë dhe bashkëpunëtorë, ai nuk ka asnjë kontakt me të, duke u arsyetuar se ‘ai jeton në Amerikë’.

‘Ne kemi qenë tre shokë që kemi punuar së bashku, dhe toka në Rakoc është e blerë nga Veton Rrustem Binakaj’, ka shtuar ai.

Haradinaj madje ka kritikuar edhe mediat. Sipas tij, ai ka deklaruar pasurinë, e ata që po shkruajnë për të jo, ‘ani pse janë më të pasur’.

Ndryshe, Haradinaj ishte kritikuar se me ngulmimin e tij për shfuqizimin e Speciales po rrezikonte izolimin e Kosovës ndërkohë që disa nga familjarët e tij po jetonin në Suedi.