[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Haziri në Bruksel: Serbia provokoi konflikt me trenin! Nënkryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lutfi Haziri, po merr pjesë pjesë  Asamblenë 

Politike  Partisë Popullore Europiane në Bruksel, familjes  partive  djathta europiane, ku 
bën pjesë LDK.  
Nënkryetari Haziri në këtë takim ka folur lidhur me provokimin serb me trenin, duke e cilësuar si 
provokim për konflikt nga ana e Serbisë. 
Provokimi serb me trenin, murin dhe fletarrestet e dëmshme e qëllimkëqija  Serbisë, janë 
provokim për konflikt, ndërkaq mos miratimin e liberalizimit  vizave nga ana e Parlamentit 
Europian për Kosovën, e vlerësoj si  turpshme dhe  sa  shpejt duhet  ndodhë”, ka thënë 
Haziri.  
Nënkryetari i LDK-së ka njoftuar se Partia Popullore Europiane (PPE), kryetari, kryesia dhe 
përfaqësuesit e saj, edhe njëherë rikonfirmuan mbështetjen e parezervë ndaj LDK-së, ndaj 
Kosovës dhe Qeverisë  udhëhequr nga kryeministri Mustafa.  
Përndryshe, nga takimi i djeshëm, u theksua se nuk do  pranohet asnjë lloj politike për 
destabilizimin e Ballkanit Perëndimor.