.
×

Dita e parë e vjeshtës fillon me shiNë himesferën veriore të planetit Tokë, sot në orën 4:29 të mëngjesit ka nisur dita e parë e stinës së vjeshtës.

Vjeshta do të zgjasë 89 ditë, deri në 3 minuta pas mesnatës së 22 dhjetorit, kur edhe fillon stina e dimrit.

Moti në Kosovë sot është me të rreshura të vazhdueshme shiu dhe temperaturë maksimale deri në 15 gradë Celsius, kurse ajo minimalja ka shënuar 3 gradë Celsius.