.
×

Vizita e Edi Ramës, si ajo e Esat Pashë Toptanit, Enver Hoxhës, Reis Malilos, Ilir Metës…Rexhep Kelmendi

 

Vizita e Edi Ramës në Beograd i ngjan vizitës së Esat Pash Toptanit në vitet 1912 , i cili shkoi në Paris për të pavarësuar një pjesë (pashallak) sa për vete. I ngjan vizitës së shokut Enver në vitet e 40′ , duke e dorëzuar Kosovës me duar lidh para Titos , i ngjan vizitës se Rais Malilo ministri i punëve të jashtme të Shqipërisë në vitet 90′ , i ngjan vizitës së  Ilir Meta në Luginë n e Preshevës në vitet e 2000, si një lloj propagande kombëtare, duke premtuar se do t/i gëzojnë  drejtat e veta kombëtare si gjithë  minoritete në shtetet e Evropës.

Gjithmonë në shqiptaret e Kosovës e viseve për rreth, ku jetojnë  shqiptarët në shtete fqinje që  janë  të ndarë  padrejtësisht nga shteti amë , gjithmonë  në pushtet në Shqipëri vijnë argatë te armiqve tanë, (fjala është  për pushtetin në Shqipëri).

Pyesim e pyesim Edi Ramën a do të marrë pjesë në Akademinë  kushtuar Esat Pashë Toptanit që  organizohet nga Akademia e Shkencës në Serbi, duke e quajtur “shqiptar të mirë”?

E pyesim Edi Ramë n a do të pranojë  çelësin e Beogradit që neve shqiptarë ve të Kosovës na mbylli gojën tash e një shekull ! .

Pyesim Edi Ramën a do të flasë  për të drejtat e vëllezërve tanë në Luginën e Preshevës?

E pyesim Edi Ramën a do të bisedoj për dhunën e ushtruar kundër flamurtarëve tanë të cilët shkuan për të luajtur futboll e u shndërruan në luftëtarë për ta mbrojtur flamurin kombëtare me dy ikona madhështore të kombit, si Baba Ismajl Qemajli dhe Baca Isë Boletini .

Jam i bindur se Edi Rama nuk ka guxim me çetnikë t e Serbisë  të bisedojë  për këto çështje kombëtare .

Shkruaja e tij në Beograd është  një reklamë para shteteve armike qe s’na doinë të mirën neve shqiptarëve në Ballka, që  sa me shume të qëndrojë në pushtet ky regjim me sistem komunist “Rilindja e re” pas 20 vjet demokraci.
Shkuarja e Edi Rames në Beograd në përvjetorin e shembjes se murit të Berlinit,ka një qellim të ndërtuarit e një muri Kosove – Shqipëri duke u garantuar pushtetarë ve në Serbi se nuk do të ekzistojë ” Shqipëria e madhe”, si Esat Pash Toptani në Paris në vitet 12′ , por ai e mori një dekorate nga i madhi Avni Rrustemi, a thu a do ta merr Edi Rama!.

E mediat ndërkombëtare shkruajnë se kush janë këta dy ikona që ju kanë bashkangjitur flamurit me shqiponjën dy krenare që zbriten në Beograd nga qielli, njeri me mjekërr të bardhë e tjetri me plis të bardhë e tirq të zi që janë shenja autoktone të kombit tonë. E ata janë që shkuan në Vienë, Berlin, Romë e se fundi në Londër për çështje e njohjes së pavarësisë se Shqipërisë që e kemi sot e shkarravisin Rama me soijn e tij. Ata me shokë kanë shpallur dhe mbrojtur me armen në brez pavarësinë e Shqipërisë . Këtë flamur me shqiponjën dy krenare e pagëzoi Papa gjatë vizitës në Shqipëri duke cituat “si vendi i shqiponjave” të cilat do të fluturojnë mbi trevat e Ballkanit të lira e nuk mund kush ti ndale. I

themi Edi Rames të mos shkojë në Beograd se ja prish vendin Babë Ismajlit e Bac Isë të cilët pikën nga qielli si meteor , dhe u mbrojtën nga bijtë e tyre me një guxim dhe trimëri të paparë në historinë tonë kombëtare, para 30-mijë qetnikëve me kryepresidentin e Serbise  Marri të qofte përjetë …. .