.
×

Viti 1999: Ushtarët amerikanë të zënë rob nga serbët (Video) 

Në prill të vitit 1999 në kufirin jugoslavo-maqedonas, tre ushtarë amerikanë u zunë rob nga nga Ushtria Jugosllave.

Me ndërmjetësimin e Greqisë, Beogradi pranoi i lirojë ata dhe përmes Qipros, Shtetet e Bashkuara dorëzuan tre ushtarët amerikanë të kapur nga ushtarët jugosllavë  duke kaluar në afërsi të kufirit me Maqedoninë.

Pas presioneve të shumta presidenti serb, Sllobodan Millosheviq vendosi t’i lirojë ata.