.
×

VIDEO/ Kështu kishte tentuar UDB-a të futë në grackë presidentin Rugova, më 1998Në vitin 1998 kur Kosova, presidenti Ibrahim Rugova po shoqëronte të dërguarin e SHBA Christopher Hill në një turne të fshatrave në Kosovën qendrore që ishin në vijën e frontit të luftimeve midis forcave serbe dhe UCK-së.

Gjatë kthimit në Prishtinë, UDB-a serbe kishte përgaditur një skenar para mediave dhe ambasadorit Hill. Një djalë serb u ankua të Rugova kinse  babai i tij ishte zhdukur për shkak të shqiptarëve. Duke folur në gjuhën serbe Rugova me mençuri tejkalojë këtë grackë të UDB-së serbe.