.
×

Video e ’94-së: Të gjithë burrat me lotë në sy kur këndohet kënga “Q’janë kta djemë që kanë marr detin”Muzika folklorike shqiptare është ajo që i bën shqiptaret të dallohen nga gjithë popujt tjerë. Qiftelia e sharkia janë sinonim i burrërisë si dhe janë frymëzim për çdo brezë, shkruan Botapress.info. 

Shpesh thuhet se vaji i burrit është këngë, thënie që kishte gjetur kuptim në një video të postuar në YouTube. Në atë video shihet se si të gjithë burrat në odë qajnë kur këndohet kënga “Qjanë kta djemë që kanë marr detin”. E kjo kohë është pikërisht kur të rinjët lëshonin vendin.

Video është e vitit 1994 dhe është xhiruar në fshatin Astrazup të Malishevës. /Botapress.info

VIDEO