[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Vetëm brenda javës 158 foshnje të lindura në KosovëZyrtarë nga Qendra Klinike Universitare kanë njoftuar se vetëm në javën e fundit në Kosovë janë lindur 158 foshnje.Sipas njoftimit të tyre, 79 janë femra e 79 meshkuj.Njoftimi i plotë:

“Edhe pse në shumicën e institucioneve shëndetësore në vend është reduktuar puna me rastet jo emergjente për shkak të Pandemisë së Covid-19, në Klinikën Gjinekologjike Obstetrike vazhdon të ketë numër të madh të lindjeve.Bazuar në raportin e fundit nga kjo klinikë, vetëm për një javë ka pasur 155 lindje të foshnjeve, nga nënat që kanë ardhur nga komuna të ndryshme të Kosovës.

Nga numri i përgjithshëm i lindjeve, 79 foshnje janë të gjinisë mashkullore dhe 79 femra, 3 lindje kanë qenë me binjak”.

Menu Title