[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Veseli i pakënaqur: Delegacioni i Kosovës rrëshqiti në bisedime teknikeNënshkrimi i marrëveshjes ekonomike mes Kosovës dhe Serbisë nuk i ka pëlqyer në njërën nga pikat kryetarit të PDK’së, Kadri Veselit.

Kreu i PDK’së Veseli deklaroi se delegacioni i Kosovës për bisedime me Serbinë ka kaluar nga bisedimet shtetërore për finalizim të marrëveshjes, në bisedime për copëza të territoreve të cilat janë në menaxhimin e Republikës së Kosovës.

Ai po thotë tha se çdo bisedim duhet të ketë konceptin e një marrëveshjeje e cila është përfundimtare, e jo të flitet për pasuritë e Kosovës si Ujmanin.

“Kosova nuk duhet të lejojë që të kthehet prapa. Çdo bisedim duhet të ketë konceptin e një marrëveshjeje e cila është finale, ku nuk cenohet sovraniteti, Kushtetuta dhe integriteti i Republikës së Kosovës. Është për keqardhje delegacioni i Kosovës në Uashington si ka kaluar nga bisedimet shtetërore me Serbinë, në bisedime teknike. Nga bisedimet mes shteteve për finalizim, përkatësisht ulëse në OKB, në bisedime për copëza territore të cilat janë në menaxhimin e Republikës së Kosovës, edhe si resurse kombëtare ekonomike”, ka deklaruar Veseli gjatë zbulimit të pllakave përkujtimore në shtëpitë ku kishin shërbyer gjatë luftës në shtabe të përgjithshme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Menu Title