[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Veprimet që duhet t’i bëni për të zvogëluar nivelin e sheqerit në gjakTipi 2 i diabetit është sëmundje e zakonshme ku trupi i një personi dështon të prodhojë mjaftueshëm insulinë dhe kjo pastaj ndikon në rritjen e nivelit të sheqerit në gjak.

Simptomat e kësaj sëmundje përfshijnë humbje të shpejtë të peshës, shikim të turbullt, etje të tepërt dhe urinim të shpeshtë.

Fatmirësisht, ata që vuajnë nga tipi 2 i diabetit mund t’i largojnë simptomat përmes ilaçeve.

Megjithatë, ndryshimet e thjeshta në stil të jetesës mund të ndihmojnë në largim të shenjave të kësaj sëmundje.

1: Kujdes me peshën!

Nëse jeni diagnostikuar së fundmi me tip 2 të diabetit ose keni qenë të sëmurë për një kohë të gjatë, është shumë e rëndësishme të kujdeseni për peshën.

Tipi 2 i diabetit shpeshherë ndërlidhet me mbipeshë.

Duke humbur peshë, e posaçërisht në pjesën e belit, ju mund ta përmirësoni aftësinë për ta toleruar glukozën.

2: Ushtrimet fizik

Kur bëhet fjalë për menaxhimin e tipit 2 të diabetit, ushtrimet fizike janë të domosdoshme sepse e ndihmojnë trupin t’i reagojë insulinës, t’i mbajë ulët nivelet e sheqerit në gjak dhe ta menaxhojë peshën.

3: Sheqeri

Konsumimi i tepërt i sheqerit në periudhë afatgjate jua rritë rrezikun për tip 2 të diabetit.

Prandaj, është e rëndësishme që të zgjidhni çokollatë të zezë.

Çokollata e zezë dhe pluhuri i kakaos përmbajnë antioksidantë të cilët e përmirësojnë rezistencën e insulinës, ju mbrojnë nga sëmundjet e zemrës, etj.

Megjithatë, sigurohuni se çokollata i përmban të paktën 70% kakao.9

4: ieta

Sheqeri është një mënyrë e mirë për ta menaxhuar diabetin, por ndryshimi i tërësishëm i dietës mund të ndihmojë edhe më shumë në zvogëlimin e rrezikut.

Hulumtimet sugjerojnë se mishi i kuq ose i përpunuar e zvogëlojnë insulinën dhe ushqimet me indeks të lartë glicemik, siç janë çipsat dhe buka e bardhë, mund të shkaktojnë rritje të mëdha në nivele të sheqerit në gjak.

Prandaj, ekspertët rekomandojnë të hani ushqime të bazuara në bimë ose tërshërë, pemë, peshk, fasule dhe perime.

Menu Title